Nekklachten

Fysiotherapie bij nekklachten

Nekklachten worden vaak veroorzaakt door verkeerde lichaamshouding en verhoogde spierspanning. Langdurig is dezelfde positie een houding aannemen veroorzaakt nekklachten. De laatste tijd neemt de incidentie van deze nekklachten toe door smartphone gebruik en bureauwerk. Er ontstaat dan verzuring van de nekspieren en zullen de spieren zich overmatig aanspannen. Vaak voorkomende symptomen zijn een stijve nek of pijnscheuten in de nek. Soms gaat nekpijn gepaard met tintelingen in de arm en de vingers. 

Net zoals bij de rugklachten kunnen we ook bij de nekklachten twee type nekklachten onderscheiden, de aspecifieke en de specifieke nekklachten. De meeste nekklachten betreft de aspecifieke nekklachten en zijn door middel van fysiotherapie goed te behandelen. De specifieke nekklachten zijn iets serieuzer van aard (hernia, artrose, stenose), maar ook bij deze soort klachten kan fysiotherapie de klachten doen verminderen.

Nekklachten? Keer je nekpijn de nek niet toe!

Dworafysics heeft specialistische kennis op het gebied van nekklachten. WIlt u weten wat Dworafysics voor u nekklachten kan betekenen? Maak nu een afspraak!

Wilt u in contact komen met ons?