Rugklachten

Fysiotherapie bij rugklachten

Dworafysics heeft veel kennis en ervaring met het behandelen van rugpijn. Een op de drie mensen heeft ooit in zijn leven last van zijn of haar rug gehad of kampt nog steeds met terugkerende rugklachten. Hoewel 95% van alle rugklachten aspecifieke rugklachten betreft, zijn de klachten hier niet minder om. Een persoon die met dergelijke klachten rondloopt wordt beperkt in zijn dagelijkse werkzaamheden. Het kan invaliderend werken. Rugpijn gaat niet in alle gevallen vanzelf over en de intensiteit van de klachten wisselen elkaar af. De beste behandeling is blijven bewegen. Hierdoor worden de spieren gevoed en onderhouden en herstelt sneller.
Er zijn veel soorten rugklachten met uiteenlopende symptomen. Rugklachten kunnen zich manifesteren hoog in de rug, middenin of juist laag. De meeste rugklachten betreft de lage rugklachten welke veelal zeurende van aard is en soms uitstraalt naar andere gebieden zoals de benen. Naast de aspecifieke rugklachten kunnen ook specifieke rugklachten de oorzaak van de pijn zijn. Te denken valt aan: hernia, scoliose, osteoporose, Bechterew, spondylolyse, spondylolisthesis en stenose. Voor meer informatie over rugklachten verwijs ik u door naar mijn fysiotherapeutische encyclopedie pagina. 

Bent u op zoek naar een effectieve behandeling van  uw rugklachten neem dan contact met mij op. Dworafysics is gespecialiseerd in behandeling van rugklachten. 

Gespecialiseerd in rugklachten

Heeft u rugklachten? Maak vandaag nog een afspraak!

Wilt u in contact komen met ons?